Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect ACC 200, comprimate efervescente

Detalii prospect ACC 200, comprimate efervescente

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul ACC 200, comprimate efervescente au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

R05CB - MUCOLITICE

Interactiuni cu alte medicamente

Actiunea unor medicamente poate fi influentata prin utilizarea concomitenta a altora. De aceea intrebati medicul dvs. in cazul in care folositi permanent alte medicamente sau le-ati folosit de curand, sau daca doriti sa le folositi concomitent cu acest medicament. Medicul dvs. va poate spune daca in aceste conditii pot sa apara efecte adverse sau trebuie luate anumite masuri ca de ex.: daca este necesara stabilirea unei alte doze, folosind acest medicament. Urmatoarele interactiuni intre medicamentul de fata si alte medicamente sunt de luat in considerare: Administrarea de tetraciclina (nu este valabil pentru doxicilina) se va face separat si cel putin la distanta de 2 ore.

Precautii

Solutia obtinuta dupa dizolvarea comprimatului trebuie consumata cat mai aproape de momentul prepararii. In cazuri exceptionale datorita stabilizatorului acid ascorbic (vitamina C) poate fi pastrata timp de 2 ore sau mentinuta la cald. Efectul mucolitic al acetilcisteinei se potenteaza prin administrare de lichide. Un comprimat efervescent contine hidrati de carbon digerabili sub 1 BE. Medicamentul nu trebuie sa fie utilizat dupa expirarea termenului de valabilitate. Medicamentul va fi pastrat ferit de copii.

Substanta activa

Acetilcisteina.

Compozitie

Un comprimat efervescent contine 200 mg acetilcisteina, acid ascorbic (vitamina C); lactoza, manitol; zaharina sodica, arome. Un comprimat efervescent contine hidrati de carbon digerabili sub valoarea de 0,1 BE.

Forma de prezentare

Ambalaje originale cu 25, 50 si 100 comprimate efervescente.

Indicatii

In toate afectiunile respiratorii insotite de secretii abundente ale mucoaselor. In pneumologie: In forme acute si cronice ale afectiunilor respiratorii, mai ales in bronsite acute si cronice, bronsiectazii, bronsite astmatiforme, astm bronsic, bronsiolita, mucoviscidoza. In ORL: In laringite, sinuzite acute si cronice, otita medie purulenta.

Reactii adverse

Medicamentele pot avea pe langa actiunile principale dorite si efecte nedorite, asa-numitele efecte adverse. Efectele adverse care sunt legate de utilizarea temporara a acetilcisteinei, dar care nu trebuie sa apara la fiecare pacient, sunt enumerate] mai jos: Foarte rar pot sa apara pirozis, greata, varsaturi sau diaree. In cazuri izolate s-au semnalat reactii alergice (prurit, urticarie, exantem). La pacienti foarte sensibili acetilcisteina poate provoca stomatita si rinita.

ACC 200, comprimate efervescente

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.