Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect ADIURETIN, solutie pentru uz intern

Detalii prospect ADIURETIN, solutie pentru uz intern

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul ADIURETIN, solutie pentru uz intern au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

H01BA - HORMON ANTIDIURETIC (ADH)

Prezentare farmaceutica

Flacon picator continand 5 ml solutie apoasa de desmopresina acetat 0,1% (0,1 mg/ml).

Actiune terapeutica

Analog sintetic al hormonului antidiuretic natural, creste reabsorbtia apei libere din tubii renali distali, scazand clearance-ul apei libere si crescand osmolaritatea urinei; actiunea antidiuretica este puternica, activitatea presorie este slaba, efectul este de lunga durata.

Mod de administrare

Instilatie nazala, cate 1-4 picaturi de 1-2 ori/zi in functie de gradul de poliurie si sete.

Indicatii

: Diabet insipid neurogen - ca medicatie de substitutie; pentru combaterea poliuriei si polidipsiei temporare, dupa traumatisme craniene si interventii chirurgicale in regiunea hipofizara.

Contraindicatii

Alergie specifica; cardiopatia ischemica si epilepsia sunt contraindicatii relative; prudenta in timpul sarcinii, in eclampsie si alte situatii in care trebuie evitata cresterea presiunii arteriale; prudenta la copii (restrictie lichidiana). Nu se administreaza inainte si in timpul anesteziei cu ciclopropan; efectul antidiuretic poate fi potentat de clorpropamida, clofibrat, carbamazepina.

Reactii adverse

Rareori iritatia mucoasei nazale, cefalee, conjunctivita.

ADIURETIN, solutie pentru uz intern

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.