Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect ARGININA - SORBITOL, solutie perfuzabila

Detalii prospect ARGININA - SORBITOL, solutie perfuzabila

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul ARGININA - SORBITOL, solutie perfuzabila au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

A05BA - TERAPIA FICATULUI

Mod de administrare

200-800 mg arginina/kg corp in cazuri de hiperamoniemie, ca doza de incarcare in aprox. 4 ore, dupa care se administreaza 200-800 mg arginina/kg corp/zi.

Conditii de pastrare

La adapost de lumina si caldura.

Compozitie

Un flacon de 250 ml contine 12,5 g de clorhidrat de arginina (50 mg/ml) si 25 g sorbitol (100 mg/ml), un flacon de 500 ml contine 25 g clorhidrat de arginina (50 mg/ml) si 50 g (100 mg/ml) sorbitol.

Forma de prezentare

: Cutii cu 12 flacoane a 250 ml; cutii cu 6 flacoane a 500 ml.

Indicatii

Stari grave de hiperamoniemie asociate cu suferinta hepatica, asigurand o cale alternativa de epurare a amoniacului; acidifiant in starile de alcaloza metabolica. Come hepatice sau encefalopatii hepatice. Se mai poate administra ca supliment in nutritia parenterala a copiilor cu deficit de crestere precum si in alte stari de denutritie.

Actiune farmacoterapeutica

Arginina este un aminoacid alifatic din ciclul de ureogeneza hepatica. In tulburari ale ciclului ureogenetic, se acumuleaza amoniac si sinteza acestui aminoacid se face deficitar. Sorbitol este un alcool polihidroxilic care se metabolizeaza in principal in ficat pana la fructoza sau glucoza (in mai mica masura), furnizand substrat energetic celulelor hepatice.

Contraindicatii

Nu se utilizeaza la bolnavii cu insuficienta renala si anurie, in starile de acidoza metabolica, in diselectrolitemii, in special hipercloremie. Nu se administreaza la pacienti cu intoleranta la fructoza.

Reactii adverse

Greata, voma, eritem, cefalee, parestezii, iritatie venoasa locala, cresterea concentratiei plasmatice de potasiu, acidoza lactica, hiperuricemie.

ARGININA - SORBITOL, solutie perfuzabila

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.