Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect BERLICORT, comprimate

Detalii prospect BERLICORT, comprimate

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul BERLICORT, comprimate au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

H02AB - GLUCOCORTICOIZI

Sarcina si alaptare

Sarcina: nu se vor administra corticosteroizi, decat in cazul unei indicatii vitale. Alaptare: daca este necesar un tratament cu o doza mai mare si pe o perioada mai lunga de timp, se va intrerupe alimentatia la san a copilului.

Mod de administrare

Glicozide cardiotonice: actiunea glicozidelor este potentata prin pierderea de potasiu. Saluretice: este crescuta eliminarea de potasiu. Antidiabetice: diminuarea efectului hipoglicemiant. Derivati cumarinici: diminuarea efectului anticoagulant. Rifampicina, fenitoina, barbituricele: reduc efectul corticoid. Antiinflamatoare nesteroidiene/ antireumatice: creste riscul aparitiei hemoragiilor gastrointestinale.

Interactiuni

Glicozide cardiotonice: actiunea glicozidelor este potentata prin pierderea de potasiu. Saluretice: este crescuta eliminarea de potasiu. Antidiabetice: diminuarea efectului hipoglicemiant. Derivati cumarinici: diminuarea efectului anticoagulant. Rifampicina, fenitoina, barbituricele: reduc efectul corticoid. Antiinflamatoare nesteroidiene/ antireumatice: creste riscul aparitiei hemoragiilor gastrointestinale.

Compozitie

1 comprimat contine 4,0 mg triamcinolon

Efecte adverse

Administrarea sistemica de glucocorticoizi poate duce la: fata "in luna plina", adipozitate, efecte la nivelul muschilor (miopatie, atrofie), osteoporoza, scaderea tolerantei la glucoza, activarea sau agravarea diabetului, tulburari ale secretiei hormonilor sexuali, teleangiectazii, petesii, echimoze cutanate, acnee, pierderi de potasiu, tulburari gastrointestinale, ulcer gastroduodenal, cresterea riscului la infectii, scaderea capacitatii de aparare a organismului, intarzierea procesului de vindecare a ranilor sau de sudare a oaselor, tulburari de crestere la copii, necroze osoase aseptice, cefalee, hipertensiune arteriala, transpiratie excesiva, ameteli, glaucom, cataracta, tendinta la tromboza, pancreatita, inactivarea sau atrofierea corticosuprarenalei, depresie.

Forma de prezentare

Cutii cu 20, 25, 50, 100 comprimate. Valabilitate: 3 ani.

Indicatii

In terapii sistemice cu corticosteroizi. Boli alergice ca: astm bronsic, bronsita cronica cu emfizem, rinita alergica sau vasomotorie in cazuri severe si daca nu se obtin rezultate in tratamentul local al acestora; reactii alergice cutanate insotite de urticarie severa daca nu sunt eficiente alte tratamente, dermatita de contact si dermatita atopica, pentru un tratament de scurta durata; alergii medicamentoase: eruptii sau boala serului, in combinatie cu alte masuri terapeutice; boli reumatice ca: polimialgie reumatoida; colagenoze in faza pasiva (lupus eritematos diseminat, periarterita nodoasa si alte tipuri de vasculite, polimiozite, colagenoze mixte); poliartrite cronice in faza de maxima activitate si in forme speciale (ex. manifestari viscerale); artrita juvenila (ex. uveita) alte forme ale poliartritei reumatoide cu tablou clinic sever si rezistente la agenti antireumatici nesteroidieni; dermatite alergice; fibroza pulmonara, sarcoidoza (M. Boeck) sindrom nefrotic; boli ale sistemului limfatic (leucemie limfatica, limfosarcom, limfogranulomatoza) si purpura trombopenica sau anemie hemolitica.

Contraindicatii

Nu se va administra in caz de ulcer gastric si duodenal, osteoporoza, tulburari psihice chiar si in anamneza, imbolnaviri cauzate de virusi, varicela, amibiaza, micoze sistemice, poliomielita - cu exceptia formei cu atingere bulboencefalica, cu 8 saptamani inainte si 2 saptamani dupa o vaccinare, cataracta. Utilizarea in cazul unei infectii grave se va face numai in combinatie cu o terapie simptomatica. Se va administra cu prudenta in: ulcer gastroduodenal, diverticulita, anastomoze intestinale recente, miozita, tendinta la tromboza si embolie, carcinoame cu metastaze, diabet zaharat, boli renale, glomerulonefrita acuta, nefrita cronica, limfadenita consecutiva vaccinarii B.C.G. si la copii. Atentie in caz de tuberculoza in antecedente (pericol de reactivare).

BERLICORT, comprimate

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.