Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect DIPROSALIC, unguent

Detalii prospect DIPROSALIC, unguent

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul DIPROSALIC, unguent au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

D07XC - CORTICOSTEROIZI PUTERNICI IN ALTE COMBINATII

Precautii

In caz de fenomene de iritatie locala sau sensibilizare precum si de infectie supraadaugata, tratamentul trebuie intrerupt. Absorbtia sistemica creste daca se administreaza pe suprafete mari de corp sau daca se foloseste tehnica ocluziva. Administrarea la copii, femei gravide, necesita precautii speciale. Tratamentul trebuie oprit temporar, cand acidul salicilic provoaca o uscare excesiva a pielii. Aplicarea pe rani deschise sau portiuni de piele cu solutii de continuitate trebuie evitata. Diprosalic nu este indicat pentru uz oftalmic.

Conditii de pastrare

A se pastra la o temperatura cuprinsa intre 2 si 30 grade Celsius.

Compozitie

Betametazona dipropionat (0,05%) si acid salicilic (2% lotiune, 3% unguent).

Forma de prezentare

Diprosalic unguent - tub de 15 g; Diprosalic lotiune - flacon de 30 ml.

Indicatii

Dermatozele hiperkeratozice care raspund la tratament corticosteroid topic (psoriazis, eczeme cronice, dermatita seboreica, ihtioza). Diprosalic lotiune este indicat pentru indepartarea manifestarilor inflamatorii ale psoriazisului si dermatitei seboreice ale scalpului.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la unul dintre componentele preparatului. Contraindicat in tuberculoza dermica si infectii virale precum vaccina si varicela.

Dozare si administrare

O pelicula fina de Diprosalic unguent trebuie aplicata pe zona de piele afectata de doua ori pe zi, dimineata si seara. Aplicati cateva picaturi de Diprosalic lotiune pe zonele afectate ale pielii paroase si masati cu blandete pana cand medicamentul patrunde in piele, de doua ori pe zi, dimineata si seara.

Reactii adverse

Au fost raportate reactiile uzuale ale corticosteroizilor topici: usturime, iritatie locala, foliculita, eruptii acneiforme, hipertricoza, semne de atrofie a pielii. Acidul salicilic poate provoca dermatite.

DIPROSALIC, unguent

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.