Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect FLUTAN, tablete

Detalii prospect FLUTAN, tablete

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul FLUTAN, tablete au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

L02BB - ANTIANDROGENI

Interactiuni cu alte medicamente

Cand se administreaza concomitent cu warfarina, poate fi necesara ajustarea dozei de anticoagulant, deoarece flutamida produce cresterea timpului de protrombina.

Precautii

Afectarea hepatica (modificari ale transaminazelor, icter colestatic, necroza hepatica). Testele functionale hepatice trebuie efectuate la toti pacientii tratati cu flutamida pe termen indelungat. Administrarea Flutan-ului tinde sa creasca nivelele plasmatice ale testosteronului si estradiolului, care pot induce retentie lichidiana, de aceea se va folosi cu prudenta la cardiaci.

Forma de prezentare

Tablete continand flutamida 250 mg.

Indicatii

: Tratamentul cancerului de prostata (stadiul D), in care este indicata suprimarea efectelor testosteronului: ca tratament initial, in combinatie cu un agonist al LHRH; ca terapie adjuvanta la pacientii aflati deja in tratament cu agonisti ai LHRH; la pacientii orhiectomizati; la pacientii care nu au raspuns sau nu tolereaza alte forme de manipulare hormonala.

Contraindicatii

: Pacientii cu hipersensibilitate la flutamide.

Dozare si administrare

: O tableta (250 mg), de trei ori pe zi. Cand este folosit ca tratament initial cu un agonist al LHRH, se poate obtine o reducere semnificativa a reactiei adverse "flare" provocate de agonisti ai LHRH, daca Flutan se introduce cu cel putin trei zile inaintea agonistului LHRH.

Reactii adverse

: Cel mai frecvent, ginecomastie, uneori insotita de galactoree, afectare hepatica (Vezi "Precautii"), colorare asimptomatica a urinei in galben-verzui. Flutan imbunatateste calitatea vietii pacientilor cu adenocarcinom de prostata inoperabil.

FLUTAN, tablete

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.