Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect PARACETAMOL, supozitor pentru sugari Si copii sub 3 ani

Detalii prospect PARACETAMOL, supozitor pentru sugari Si copii sub 3 ani

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul PARACETAMOL, supozitor pentru sugari Si copii sub 3 ani au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

N02BE - ANALIDE (INCLUSIV COMBINATII)

Prezentare farmaceutica

Cutii cu 6 supozitoare.

Conditii de pastrare

La adapost de caldura si umiditate.

Posologie si mod de administrare

Copii de 6-12 luni: cate 1/2 de supozitor de 3 ori in 24 de ore. Copii de 1-3 ani: cate 1 supozitor, de 3 ori in 24 de ore.

Compozitie

1 supozitor contine 0,125 g paracetamol (p-acetil-aminofenol).

Efecte secundare

Rareori se pot inregistra - mai ales dupa administrarea indelungata a unor doze mari - eruptii cutanate sau usoara anemie si foarte rar aparitia methemoglobinemiei. Tratamentele prelungite cu doze mari pot da obisnuinta cu fenomene de abstinenta la intreruperea brusca a administrarii.

Indicatii

Combaterea simptomatica a febrei (peste 38 grade Celsius) de cauza infectioasa. Combaterea simptomatica a durerilor medii (cefalee, nevralgii dentare, sciatice etc.), artralgii nereumatismale, dismenoree, dureri dupa unele interventii chirurgicale, entorse, fracturi, luxatii. In cadrul indicatiilor de mai sus beneficiaza de preparat in special persoanele cu intoleranta digestiva la salicilati sau de sensibilizare, la derivati pirazolonici.

Actiune farmacoterapeutica

Paracetamolul este o substanta cu actiune analgezica asemanatoare cu a fenacetinei si cu efect antipiretic apropiat de al salicilatilor si intrucatva superior efectului antitermic al fenacetinei. Paracetamolul actioneaza asupra centrilor termoreglatori din sistemul nervos central, determinand o pierdere mai accentuata de caldura prin vasodilatatie cutanata. Intensitatea efectului antipiretic este aproximativ egala cu a acidului acetilsalicilic, durata celui dintai fiind ceva mai mica (3-4 ore). Efectul analgezic are, de asemenea, un mecanism central, fiind influentate durerile de intensitate medie (durerile intense sau determinate de stari spastice ale musculaturii netede nu sunt influentate). Paracetamolul nu are actiune antiinflamatorie-antireumatica. In doze terapeutice nu influenteaza respiratia, nici starea functionala a inimii. Nu s-au constatat modificari ale protrombinemiei cu fenomene hemoragice. Paracetamolul se resoarbe complet din tubul digestiv, difuzeaza rapid si uniform in toate umorile organismului. Nivelurile sanguine maxime se inregistreaza la 1/2-1 ora. Paracetamolul este metabolizat in ficat, derivatii sai fiind eliminati prin urina. Potentialul methemoglobinizant al Paracetamolului (datorat probabil paraaminofenolului format prin dezacetilare) este de aproximativ 3-5 ori mai mic decat la fenacetina, daca se administreaza in doze terapeutice un timp nu prea indelungat.

Contraindicatii

Durerile intense, in special cele de origine viscerala, dureri reumatice.

PARACETAMOL, supozitor pentru sugari Si copii sub 3 ani

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.