Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect SALBUTAMOL, sirop

Detalii prospect SALBUTAMOL, sirop

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul SALBUTAMOL, sirop au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

R03CC - BETA-2-ADRENERGICE SELECTIVE

Precautii

Se impun in administrarea la copii sub 6 ani.

Actiune terapeutica

Salbutamol sirop produce bronhodilatatie marcata fara efecte adverse cardiovasculare. La administrarea pe cale orala efectul incepe dupa 15 minute, este maxim dupa 2 ore si persista cateva ore.

Mod de administrare

Copii: 2-6 ani: 1-2 mg de 3-4 ori pe zi; 6-12 ani: 2 mg de 3-4 ori pe zi; peste 12 ani: dozajul ca la adulti. Adulti: in general, doza optima este de 4 mg/zi; la varstnici si la bolnavii sensibili la beta-adrenergice este recomandabil sa se inceapa cu 2 mg de 3-4 ori pe zi. Daca nu se obtine bronhodilatatia adecvata, se creste treptat doza pana la 8 mg/zi de obicei fara efecte adverse cardiovasculare notabile.

Compozitie

2 mg salbutamol sulfat/5 ml sirop.

Efecte adverse

Efectele adverse depind in general de doza, cele mai frecvente fiind: tahicardie, palpitatii, vasodilatatie periferica, rar tulburari digestive (greata, voma, cresterea apetitului), tulburari SNC (stimulare cerebrala, iritabilitate, insomnie).

Forma de prezentare

Flacon a 125 ml.

Indicatii

Astm bronsic, bronsita cronica, emfizem pulmonar. Este preferabil pentru bolnavii cu boli cardiace, hipertensiune arteriala; dozele bronhodilatatoare nu sporesc consumul miocardic de oxigen si lucrul mecanic cardiac.

Contraindicatii

Nu se va folosi in hipersensibilitate cunoscuta la produs, cardiopatie ischemica, tireotoxicoza, in primul trimestru de sarcina, la mame care alapteaza, copii mai mici de 2 ani sau asociat cu beta-blocanti.

SALBUTAMOL, sirop

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.