Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect URO-VAXOM, capsule

Detalii prospect URO-VAXOM, capsule

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul URO-VAXOM, capsule au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

J07AX - ALTE VACCINURI BACTERIENE

Precautii

Desi studiile pe animale n-au evidentiat efecte teratogene sau fetotoxice, se recomanda ca de altfel pentru cea mai mare parte a medicamentelor, a nu se administra Uro-Vaxom in timpul primelor 3 luni ale sarcinii, decat cu avizul medicului.

Actiune terapeutica

Imunoterapia orala a infectiilor urinare.

Mod de administrare

Tratamentul infectiilor recidivante in faza acuta: 1 capsula pe zi ca adjuvant al antibioterapiei, administrat de preferinta pe stomacul gol, pana la disparitia simptomelor, dar cel putin 10 zile consecutiv. Tratamentul cazurilor rebele si recidivante: 1 capsula pe zi timp de 3 luni consecutiv.

Interactiuni

Nu se cunosc pana acum.

Proprietati

Uro-Vaxom stimuleaza in mod nespecific mecanismele de aparare naturala a organismului. Creste astfel rezistenta fata de infectiile urinare si permite diminuarea duratei si frecventei antibioterapiei ca si a curelor de dezinfectare urinare. Actiunea sa asupra sistemului imunitar a fost demonstrata: la animal printr-o stimulare nespecifica a limfocitelor B si a celulelor NK, o activare a macrofagelor peritoneale si a fagocitozei, o stimulare a imunoglobulinelor secretorii, in particular a IgA, ca si prin teste de protectie activa; la om, prin stimularea limfocitelor T si a inductiei de interferon endogen.

Compozitie

Fiecare capsula contine: 6 mg extract de E.coli cu proprietati imunostimulante.

Forma de prezentare

Cutii cu 30 si 90 de capsule.

Indicatii

Tratamentul infectiilor recidivante sau cronice ale cailor urinare indiferent de germenii implicati. Reprezinta un tratament adjuvant asociat antibioterapiei uzuale. Uro-Vaxom este in special recomandat in urmatoarele afectiuni: cistite, piclonefrite, uretrite, bacteriurii asimptomatice, infectii survenite in timpul cateterismului vezical sau uretral.

URO-VAXOM, capsule

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.