Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect VITAMINA C 10%, fiole

Detalii prospect VITAMINA C 10%, fiole

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul VITAMINA C 10%, fiole au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

A11GA - ACID ASCORBIC (VITAMINA C)

Mod de administrare

Adulti: intramuscular sau intravenos 0,1-1 g/ zi. Copii: intramuscular sau intravenos 0,05-0,30 g/zi.

Interactiuni medicamentoase

Acidul ascorbic poate favoriza precipitarea sulfamidelor in urina. Scade efectele anticoagulantelor orale, fenotiazinelor. Accentueaza efectele adverse ale contraceptivelor orale si estrogenilor la doze de peste 1 g /zi.

Conditii de pastrare

La adapost de lumina, caldura si umiditate.

Compozitie

Fiole continand acid ascorbic 0,20 g/2 ml si 0,50 g/5 ml.

Forma de prezentare

Cutii cu 10 si 100 fiole de 2 ml. Cutii cu 5 si 100 fiole de 5 ml.

Indicatii

Profilaxia si tratamentul scorbutului si altor forme de hipovitaminoza C: boli grave, stari febrile prelungite, infectii, interventii chirurgicale. Plagi atone, parodontoza, gingivite, stomatite, osteoporoza, fracturi, hemoragii prin fragilitate capilara, anumite forme de anemie (in asociere cu fierul sau cu acidul folic), methemoglobinemie. Surmenaj, efort fizic prelungit, astenie de primavara. Profilaxia virozei si a gripei.

Actiune farmacoterapeutica

Factor vitaminic cu rol in biogeneza substantei intercelulare, intervine in procesele metabolice de oxidoreducere, in metabolismul glucidelor, proteinelor si grasimilor; actioneaza substitutiv in starile de deficit de acid ascorbic, corectand tulburarile specifice; grabeste vindecarea plagilor, favorizeaza depunerea calciului in oase si vindecarea fracturilor, creste rezistenta capilarelor, mareste rezistenta la infectii.

Contraindicatii

Litiaza renala (tratamente indelungate cu doze mari), stari de supraincarcare cu fier, la bolnavii cu hemocromatoza, talasemie, deficit de acid folic sau la cei care primesc transfuzii de sange frecvent.

Reactii adverse

Rareori diaree, precipitarea oxalatilor si uratilor in urina acida. Injectarea rapida intravenos poate provoca ameteli sau chiar lipotimie.

VITAMINA C 10%, fiole

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.