Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect KETOF, capsule

Detalii prospect KETOF, capsule

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul KETOF, capsule au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

R06AX - ALTE ANTIHISTAMINICE SISTEMICE

Interactiuni cu alte medicamente

Intrebati-va medicul, in cazul in care folositi permanent alte medicamente, sau le-ati utilizat de curand sau doriti sa le folositi concomitent cu acesta. Medicul dvs. va poate sfatui, daca in aceste situatii pot aparea reactii secundare sau daca trebuie luate masuri deosebite, ca de ex. stabilirea de alte doze.Trebuie avute in vedere urmatoarele interactiuni intre medicamentul de mai sus si altele: Actiunea sedativelor, somniferelor, antihistaminicelor (ce de ex. medicamente antialergice sau antiinflamatoare nesteroidiene) si a alcoolului poate potenta efectul Ketof. Nu sunt cunoscute interactiuni cu alte medicamente antiastmatice. La folosirea concomitenta de Ketof si medicamente antidiabetice orale, s-a constatat - in unele cazuri - o trombocitopenie pasagera. Pana la elucidarea acestor observatii, trebuie evitata combinatia de Ketof cu acestea.

Precautii

Acest medicament poate influenta domeniul de reactie in participarea activa la traficul rutier sau utilizarea masinilor chiar si in doza indicata. Aceasta situatie este potentata de utilizarea alcoolului, ca si de medicamentele care influenteaza, de asemenea, capacitatea de reactie.

Sarcina si alaptare

Cu toate ca pana acum nu sunt descoperite efecte teratogene cauzate de Ketotifen - nu trebuie utilizat Ketof pe timpul sarcinii, decat in cazul indicatiei strict medicale.

Mod de administrare

Daca nu este indicat altfel: la adulti, tineri si copii peste 2 ani se va administra 1 capsula seara in primele 3-4 zile, apoi dimineata si seara, cate o capsula. Daca este necesar, se poate mari doza la adulti si copii peste 10 ani, la 2 capsule dimineata si seara. Capsulele se inghit cu lichid. Deoarece efectul apare dupa un tratament de 8-12 saptamani, trebuie efectuat un tratament de durata. O reducere a medicatiei asociate urmeaza sa fie apreciata dupa acest interval. O limitare a duratei de utilizare nu este prevazuta. Medicamentul sa nu mai fie utilizat dupa data de expirare prevazuta pe ambalaj. Medicamentul se pastreaza ferit de copii.

Substanta activa

Ketotifenhydrogenfumarat.

Compozitie

1 capsula contine 1,38 mg Ketotifenhydrogenfumarat, corespunzator 1 mg Ketotifen, stearat de magneziu, manitol, colorant E 171.

Efecte secundare

Efectele secundare, care sunt legate de utilizarea temporara a Ketotifenului, dar care nu trebuie sa apara la fiecare pacient, sunt enumerate mai jos. La tratamentul cu Ketof pot sa apara: oboseala, uscaciunea cavitatii bucale, ameteli si cefalee. Prin tratament indelungat, aceste efecte pot disparea. De asemenea, este posibila o crestere a greutatii corporale datorita stimularii poftei de mancare. Izolat, s-au observat dupa tratamentul cu Ketotifen exanteme si urticarii.

Forma de prezentare

Ambalaje originale cu 20, 50 si 100 capsule.

Indicatii

In tratamentul de durata pentru prevenirea tulburarilor si a crizelor de astm bronsic. La inceputul tratamentului, se recomanda continuarea medicatiei de baza cu trombodilatatoare, teofilina sau corticoizi. Ketof nu se indica in tratamentul crizei acute de astm bronsic; Ketof are indicatie in prevenirea tulburarilor astmatice, in cazul guturaiului de fan si a bronsitei alergice; in rinita alergica si boli cutanate alergice in contextul unui tratament simptomatic.

KETOF, capsule

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.