Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect OXYCORT, spray

Detalii prospect OXYCORT, spray

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul OXYCORT, spray au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

D07CA - CORTICOSTEROIZI CU POTENTA SLABA

Actiune terapeutica

Oxycort spray combina actiunea antiinflamatoare si antialergica a hidrocortizonului cu actiunea antiinfectioasa a oxitetraciclinei.

Mod de administrare

1. Agitati flaconul inainte de utilizare; 2. Pentru folosire se tine flaconul drept; 3. Scoateti capacul flaconului; 4. Tinand flaconul drept, apasati pe supapa si pulverizati de la o distanta de 20-30 cm suprafata de tratat timp de 1-3 secunde.

Indicatii de utilizare

Produsul se foloseste numai extern. In timpul folosirii produsului, ochii se protejeaza de actionarea sprayului, iar flaconul nu trebuie expus la caldura. Flacoanele se protejeaza de lumina si trebuie pastrate in locuri uscate si racoroase.

Compozitie

Oxitetracicline hcl 0,400 g; Hidrocortizon 0,133 g; Vehicul la 100 g.

Forma de prezentare

Flacoane tip aerosol de 75 g. Flacoane tip aerosol de 38 g.

Indicatii

Oxycort spray faciliteaza resorbtia si hidrofilia, fara sa deranjeze schimbul de gaze al tesuturilor. Protejeaza ranile in caz de infectie. Oxycort spray are o actiune locala rapida si de calmare a simptomelor: iritatii, arsuri, durere etc. Ca un rezultat al evaporarii gazului component al Oxycortului (propilena) la suprafata de contact a pielii tratate, senzatia de rece, efect aditional, racoritor care potenteaza actiunea curativa a produsului. Oxycort spray se foloseste local in terapia ranilor de piele si in chirurgia clinica cand apar complicatii exsudative ale pielii.

Contraindicatii

Preparatul nu se va folosi in cazul pacientilor alergici la oxitetraciclina. Utilizarea numai conform prescriptiei medicului.

OXYCORT, spray

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.