Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect PIROXICAM 20 mg, comprimate

Detalii prospect PIROXICAM 20 mg, comprimate

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul PIROXICAM 20 mg, comprimate au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

M01AC - OXICAMI

Precautii

Administrarea Piroxicamului trebuie supravegheata cu atentie la: pacientii cu tulburari gastrointestinale in antecedente (hemoragii gastrointestinale, ulcer peptic); pacientii cu insuficienta cardiaca congestiva, ciroza hepatica, sindrom nefrotic si alte afectiuni renale (risc crescut de decompensare renala); pacientii cardiaci si hipertensivi (risc de agravare a bolii); pacientii care primesc concomitent anticoagulante orale (risc crescut de sangerare); pacientii care primesc concomitent alte medicamente cu afinitate mare pentru proteinele plasmatice (se impune ajustarea dozelor); pacientii aflati sub tratament cu litiu (cresterea nivelurilor plasmatice ale litiului). De asemenea, nu se recomanda asocierea Piroxicamului cu aspirina sau alti agenti antiinflamatori nesteroidieni datorita cresterii riscului aparitiei efectelor adverse.

Doze, mod de administrare

Afectiuni reumatismale cu caracter inflamator sau degenerativ, articulare sau abarticulare: 20 mg/zi intr-o singura priza, pe toata durata tratamentului. In unele cazuri, doza de intretinere poate fi redusa la 10 mg/zi sau crescuta la 30 mg/zi, in una sau mai multe prize. Suferintele musculo-scheletice acute: 40 mg/zi in primele doua zile de tratament, administrate in una sau doua prize si 20 mg/zi intr-o singura priza, in urmatoarele 7-14 zile. In general, pentru initierea tratamentului se recomanda administrarea i.m. Guta acuta: 40 mg/zi in una sau mai multe prize timp de 5-7 zile. Durere posttraumatica sau postoperatorie: 20 mg/zi intr-o singura priza, pe toata durata tratamentului. Pentru un efect mai rapid se pot administra in primele doua zile cate 40 mg/zi, in una sau mai multe prize, continuand ulterior cu 20 mg/zi. Dismenoree primara: 40 mg/zi in priza unica in primele 2 zile de la aparitia primelor simptome si daca este necesar 20 mg/zi in urmatoarele 1-3 zile. Artrita reumatoida juvenila:

Actiune terapeutica

Agent antiinflamator nesteroidian, analgezic si antipiretic.

Conditii de pastrare

In ambalajul original, la temperaturi cuprinse intre 15 - 25 grade Celsius, ferit de lumina. Termen de valabilitate: 2 ani.

Compozitie

20 mg piroxicam, excipienti q.s. pentru un comprimat.

Forma de prezentare

Cutii continand 1 blister cu 20 comprimate.

Indicatii

Afectiuni reumatismale cu caracter inflamator sau degenerativ, articulare si abarticulare (poliartrita reumatoida, artrita reumatoida juvenila, spondilita anchilopoietica, artroze, tendinite etc.); suferinte musculo-scheletice acute (luxatii, lombosciatica); durere de diferite etiologii (posttraumatica, postoperatorie, post-partum); guta acuta; dismenoree primara; inflamatii ale cailor respiratorii superioare.

Contraindicatii

Ulcer peptic activ. Hipersensibilitate la piroxicam. Nu se administreaza pacientilor la care aspirina sau alti agenti antiinflamatori nesteroidieni induc simptome de astm, angioedem, urticarie. Sarcina.

Reactii adverse

Piroxicamul este in general bine tolerat. Cele mai frecvente efecte adverse sunt cele gastrointestinale (dureri epigastrice, greturi, diaree, voma, constipatie, uneori ulcer gastric sau duodenal). Riscul aparitiei acestor efecte adverse creste in cazul administrarii prelungite a unor doze zilnice de 30-40 mg.

PIROXICAM 20 mg, comprimate

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.