Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect RELIFEX, comprimate filmate

Detalii prospect RELIFEX, comprimate filmate

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul RELIFEX, comprimate filmate au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

M01AX - ALTE ANTIINFLAMATOARE/ ANTIREUMATICE-NESTEROIDIENE

Utilizarea in timpul sarcinii si alaptarii

Studii pe animale de experienta nu au evidentiat nici un efect teratogen. Ca si in cazul altor compusi administrati la animale in doze suficient de mari ca sa aiba un efect toxic asupra mamelor, s-au notat dozele cu efect embriotoxic (la iepuri, 300 mg/kg dose). Dozele mari (320 mg/kg) administrate la sobolani au intarziat nasterea; se considera ca acest efect este datorat inhibitiei sintezei de prostaglandine. Metabolitul activ al nabumetonei a fost detectat in laptele animalelor. Siguranta privind administrarea de Relifex in timpul sarcinii umane nu a fost stabilita. Relifex nu este recomandat in timpul sarcinii sau alaptarii.

Precautii

Pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la aspirina pot reactiona in mod similar la nabumetona. Pacientii cu antecedente de ulcer peptic trebuie examinati regulat pentru a fi sesizata o eventuala recurenta a simptomelor. La pacientii cu afectiuni inflamatorii cronice s-au observat frecvent fluctuatii ale unor parametri ce caracterizeaza functia hepatica, in mod particular ale fosfatazei alcaline; nu exista dovezi ca Relifexul ar accentua aceste modificari.

Interactiuni medicamentoase

Cum metabolitul principal al Relifexului circula legat de proteine intr-o proportie mare, pacientii care primesc tratament concomitent cu anticoagulante orale, anticonvulsivante (hidantoina) sau hipoglicemiante sulfonilureice trebuie urmariti pentru a evita supradozajul. Dozele trebuie ajustate daca este necesar. Gelul de hidroxid de aluminiu, paracetamolul si aspirina nu au afectat biodisponibilitatea Relifexului la pacientii voluntari.

Conditii de pastrare

Comprimatele de Relifex trebuie pastrate la loc uscat, intunecos si rece (sub 25 grade Celsius).

Supradozare

Nu exista un antidot specific. Tratamentul consta in administrarea de carbune activ, ce poate fi utilizat pana la 60 g oral, divizat in prize, concomitent cu terapia de sustinere adecvata.

Posologie si mod de administrare

Adulti: doza zilnica recomandata este de doua comprimate (1 g) administrate intr-o singura priza, la culcare. In cazul simptomelor severe sau persistente, sau in cursul perioadelor de acutizare, se pot administra suplimentar una sau doua comprimate (500 mg-1 g) dimineata. La pacientii care au urmat un tratament cu Relifex timp de peste trei ani, s-a observat un beneficiu clinic constant. Varstnici: Ca si in cazul multor alte medicamente, nivelul sanguin poate fi crescut la varstnici. Doza zilnica recomandata de 1 g nu trebuie depasita la aceasta grupa de varsta, iar in anumite cazuri 500 mg/zi pot da rezultate satisfacatoare. Copii: Nu exista date clinice care sa recomande administrarea Relifexului la copii. Comprimatele de Relifex trebuie inghitite intregi, fara a fi mestecate. Administrarea la pacienti cu afectiuni renale: Urina reprezinta principala cale de excretie a metabolitilor Relifexului. La pacientii cu alterari ale functiei renale (clearance creatinina 30 ml/min) trebuie luata in considerare reducerea dozei. Monitorizarea regulata in cursul terapiei cu Relifex a pacientilor cu afectiuni renale constituie o regula de buna practica clinica.

Forma de prezentare

Comprimate de culoare rosie, filmate, avand marcat "Relifex" pe una din fete si "500" pe cealalta fata. Fiecare comprimat contine 500 mg de nabumetona.

Indicatii

Osteoartrite, artrita reumatoida si afectiuni similare ce necesita un tratament antiinflamator.

Contraindicatii

Ulcer peptic activ, afectiuni hepatice severe (de exemplu ciroza hepatica), hipersensibilitate la nabumetona.

Reactii adverse

Reactiile adverse includ diareea, dispepsia, greturile, constipatia, durerea abdominala, flatulenta, cefaleea, vertijul, pruritul, rash-ul si sedarea. In studiile clinice, cresterea dozelor peste 1 g nu a dus la cresterea incidentei efectelor secundare.

RELIFEX, comprimate filmate

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.