Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect SELEGOS, comprimate

Detalii prospect SELEGOS, comprimate

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul SELEGOS, comprimate au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

N04BD - I - M - A - O - DE TIP B

Precautii

Selegilina potenteaza efectul levodopei, deci poate produce accentuarea rectiilor adverse ale acesteia. Odata stabilita doza optima de levodopa, reactiile adverse ale combinatiei s-au dovedit a fi mai usoare decat pentru levodopa ca monoterapie.

Interactiuni

: Nu se va administra in combinatie cu inhibitori nespecifici ai MAO.

Indicatii

: Selegilina este un inhibitor selectiv si ireversibil al MAO-B, care previne degradarea dopaminei in creier, impiedica refixarea dopaminei pe receptorii presinaptici, potenteaza functia dopaminergica in creier si ajuta la prelungirea efectelor dopaminei exogene si endogene. Folosirea selegilinei la pacientii netratati in prelabil poate cupa instalarea disabilitatii si poate amana introducerea terapiei cu levodopa. Selegilina potenteaza si prelungeste efectul levodopei (cu sau fara inhibitori ai decarboxilazei), amelioreaza fluctuatiile legate de doza, atenueaza simptomele efectului "inchis-deschis". Nu se impun restrictii ale dietei, nu provoaca asa-numitul efect "cheese".

Contraindicatii

: Nici una.

Dozare si administrare

: Selegos 10 mg (2 tablete) zilnic, fie singur, fie ca adjuvant la levodopa sau levodopa/inhibitor al decarboxilazei. Poate fi administrat fie in doza unica, dimineata, fie divizat in doua prize de cate 5 mg luate la micul dejun si la pranz. Cand Selegos este adaugat la levodopa, se poate reduce doza de levodopa in medie cu 30%.

Reactii adverse

: Hipotensiune si greata, rar confuzie si psihoza.

SELEGOS, comprimate

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.