Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect TP-1 SERONO, fiole

Detalii prospect TP-1 SERONO, fiole

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul TP-1 SERONO, fiole au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

L03AX - ALTE CYTOKINE SI IMUNOSTIMULATOARE

Prezentare farmaceutica

Flacon cu 10 mg, 25 si 50 mg thymostimulina liofilizata (cutie cu 1 flacon a 10 mg substanta liofilizata si o fiola a 2 ml solvent; cutii cu 1 flacon a 25 mg si 50 mg).

Actiune terapeutica

Imunomodulator. Produsul este un complex de polipeptide extrase din timus de bovine si actioneaza ca imunostimulant, ameliorand reactivitatea imunitara la pacientii cu imunodeficienta primara sau secundara. Substanta favorizeaza maturizarea limfocitelor T si stimularea limfocitelor B, realizandu-se astfel o crestere atat a imunitatii cat si a anticorpilor.

Mod de administrare

In general, se administreaza 1 mg/kg corp/zi i.m., timp de o saptamana, apoi aceeasi doza zilnica se repeta de 2-3 ori pe saptamana cateva saptamani sau luni. In cursul infectiilor acute, in special la copii, tratamentul va fi intrerupt imediat ce se obtin rezultate favorabile, chiar daca aceasta se produce dupa cateva zile.

Indicatii

Imunodeficienta primara (aplazie timica congenitala, candidoza cronica cutaneo-mucoasa, ataxie telangiectazica, sindrom Wiskott-Aldrich, dermatite atopice netratabile). Adjuvant in tratamentul unor afectiuni insotite de imunodeficienta prin afectarea imunitatii mediate celular (hepatita cronica activa, bronhopneumopatii virale, varicela hemoragica, infectii recurente cu herpes simplex, melanom malign, tumori inoperabile ale tractului digestiv, infectii supraadaugate unor afectiuni neoplazice, infectii la persoane varstnice, sarcoidoza, boala Hodgkin, afectiuni pleurale maligne).

Contraindicatii

Alergie la produs.

Reactii adverse

Rar pot aparea reactii adverse, algii la locul administrarii.

TP-1 SERONO, fiole

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.