Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect BATRAFEN, lac de unghii

Detalii prospect BATRAFEN, lac de unghii

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul BATRAFEN, lac de unghii au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

D01AE - ALTE ANTIFUNGICE DE UZ TOPIC

Ingredient activ

Ciclopirox

Note speciale

Pentru prevenirea uscarii solutiei, se va insuruba capacul ferm dupa fiecare utilizare. Pentru prevenirea lipirii capacului de sticla, evitati stropirea filetului sticlei cu solutie.

Precautii

Daca se impune administrarea Batrafenului lac de unghii in timpul sarcinii sau alaptarii, acesta se va folosi numai acolo unde este strict indicat.

Conditii de pastrare

Protejati de lumina (de ex. lasati sticla in cutia de carton sau repuneti-o in cutie dupa utilizare). Batrafen lac de unghii poate fi depozitat la temperatura camerei. Odata sticla desfacuta, Batrafen lac de unghii este stabil cel putin 6 luni daca este depozitat corespunzator. Data expirarii: A nu se utiliza dupa data de expirare. A nu se tine la indemina copiilor.

Proprietati

Batrafenul lac de unghii a fost creat in mod special pentru tratamentul infectiilor fungice ale unghiei. Ingredientul activ ciclopirox penetreaza unghia si atinge patogenul fungic in cel mult 48 ore dupa aplicare. Ciclopirox are o actiune antifungica impotriva tuturor patogenilor relevanti responsabili de infectiile fungice ale unghiei.

Compozitie

Fiecare gram de Batrafen lac de unghii contine, ca ingredient activ, 80 mg ciclopirox. Excipienti: copolimer de metilvinil si acid maleic monobutil ester, atil acetat, 2 propanol.

Dozaj si administrare

Inainte de aplicarea Batrafenului lac de unghii pentru prima data, se va indeparta cit mai mult posibil din unghia afectata (de ex. cu foarfeca), iar unghia ramasa va fi pilita cu o pila de unghii. Daca nu se indica altfel, lacul de unghii Batrafen se aplica pe unghia afectata intr-un strat subtire o data la doua zile, in prima luna. Prin aceasta se asigura saturarea unghiei cu ingredient activ. Aplicarea poate fi redusa pina la minim doua aplicari pe saptamina in cea de a doua luna de tratament, si la o aplicare pe saptamina in cea de a treia luna de tratament si ulterior. Pe toata perioada aplicarii, intregul strat de lac se va indeparta o data pe saptamina cu ajutorul unui dizolvant pentru lac de unghii din comert. In timpul acestui proces, se va indeparta din nou cit mai mult posibil din unghia afectata, cu ajutorul unei pile de unghii. Daca intre timp lacul aplicat se deterioreaza (exfoliaza), este suficient sa se aplice lacul de unghii Batrafen pe zonele stirbite. Durata de aplicare depinde de severitatea infectiei, dar nu este indicata depasirea unei perioade de tratament de 6 luni.

Forma de prezentare

Flacon cu 3 g solutie.

Indicatii

Infectii fungice ale unghiei.

Contraindicatii

Datorita unei insuficiente experiente clinice, Batrafen lac de unghii nu este indicat pentru tratamentul copiilor.

Reactii adverse

Numai in citeva cazuri exceptionale au fost observate inrosirea si descuamarea zonelor cutanate adiacente unghiei, care au venit in contact cu Batrafen lac de unghii. In cazul in care observati reactii adverse, consultati medicul.

BATRAFEN, lac de unghii

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.