Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect CANESTEN pudra, pudra

Detalii prospect CANESTEN pudra, pudra

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul CANESTEN pudra, pudra au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

D01AC - DERIVATI DE IMIDAZOL

Valabilitate

A nu se folosi dupa expirarea datei de valabilitate

Prezentare farmaceutica

Flacon cu 30 g pudra. Compozitie: 30 g Canesten pudra contin 0,3 g clotrimazol. Alti ingredienti: amidon (orez).

Utilizare

Canesten pudra se aplica o data sau de cateva ori pe zi (1-2 ori pe zi) in zona afectata. Canesten pudra se poate aplica alternativ cu celelalte forme farmaceutice: Canesten crema sau Canesten solutie/spray (de exemplu: pudra dimineata, iar seara crema, solutie sau spray). In cazul micozelor interdigitale ("picior de atlet") se recomanda pudrarea ciorapilor si a interiorului pantofilor dimineata, pentru a nu aparea umiditate din cauza transpiratiei si a se preintampina reinfectarea. Canesten patrunde in tegumente, permitand prin spectrul sau larg o terapie imediata. Substanta sa activa patrunde in profunzime pana la baza procesului infectios. Fiziologia tegumentelor ca si localizarea infectiilor necesita pentru obtinerea unui efect de durata o continuare a tratamentului de circa 14 zile, dupa disparitia simptomelor. Durata terapiei este de 4-5 saptamani. Atentie A nu se folosi Canesten pudra in regiunea ochilor. Masurile igienice sunt foarte importante in vindecarea dermatomicozelor interdigitale (in special la picioare). Dupa spalarea picioarelor, spatiile interdigitale trebuie uscate. Atentie A nu se lasa la indemana copiilor

Actiune terapeutica

Antibiotic (spectru larg) cu actiune fungicida.

Indicatii

Canesten are un spectru larg de activitate. Actioneaza asupra dermatofitilor, levurilor, mucegaiurilor si ciupercilor. Toate dermatomicozele provocate de: dermatofiti (Trichophyton infectios, tipuri de Microsporum, Epidermophyton floccosum); levuri (Candida albicans si alte tipuri de Candida); mucegaiuri si alte ciuperci (Malassezia furfur). In afectiunile cutanate provocate de ciuperci si suprainfectate: micoze interdigitale (Tinea pedum, Tinea manuum); micoze ale pielii (Tinea corporis, Pityriasis versicolor); micoze ale plicilor cutanate (Tinea inguinalis, Tinea cruris, Eritrasma); paronichii in onicomicoze (Tinea unguium); micoze ale unghiilor.

Contraindicatii

In afara de o posibila sensibilitate la Canesten pudra, nu exista o alta contraindicatie.

Reactii adverse

Iritatii ale pielii (eritem tranzitoriu, senzatie de usturime), au fost observate foarte rar.

CANESTEN pudra, pudra

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.