Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect CANESTEN , spray

Detalii prospect CANESTEN , spray

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul CANESTEN , spray au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

D01AC - DERIVATI DE IMIDAZOL

Precautii

A nu se pulveriza in zona ochilor sau pe mucoase. A nu se folosi sprayul langa sursele de caldura, foc etc. A nu se lasa la indemana copiilor A nu se folosi dupa expirarea termenului de valabilitate

Prezentare farmaceutica

Flacon cu atomizor a 30 ml solutie. Compozitie: 100 ml de solutie contin 1,0 g clotrimazol in solvent inert.

Utilizare

inainte de a folosi pentru prima data sprayul, trebuie sa apasati de 1-2 ori pe butonul sprayului pentru a permite aerului sa intre.

Actiune terapeutica

Antibiotic (spectru larg) cu actiune fungicida.

Indicatii

Canesten are un spectru larg de activitate. Actioneaza asupra dermatofitilor, levurilor, mucegaiurilor si ciupercilor. Toate dermatomicozele provocate de: dermatofiti (Trichophyton infectios, tipuri de Microsporum, Epidermophyton floccosum); levuri (Candida albicans si alte tipuri de Candida); mucegaiuri si alte ciuperci (Malassezia furfur). In afectiunile cutanate provocate de ciuperci si suprainfectate: micoze interdigitale (Tinea pedum, Tinea manuum); micoze ale pielii (Tinea corporis, Pitiriasis versicolor); micoze ale plicilor cutanate (Tinea inguinalis, Tinea cruris, Eritrasma); paronichii in onicomicoze (Tinea unguium); micoze ale unghiilor; sicoza barbii.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la clotrimazol.

Reactii adverse

Foarte rar: iritatii ale pielii (eritem tranzitoriu, senzatie de usturime).

CANESTEN , spray

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.