Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect BETADINE, ovule vaginale

Detalii prospect BETADINE, ovule vaginale

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul BETADINE, ovule vaginale au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

G01AX - ALTE ANTIINFECTIOASE SI ANTISEPTICE

Precautii

In patologiile tiroidiene, in special in hiperfunctiile subclinice, si la persoanele in varsta, Betadine poate fi folosit doar sub supraveghere medicala.

Interactiuni medicamentoase

Nu se va folosi impreuna cu dezinfectante pe baza de mercur.

Compozitie

Fiecare ovul contine 200 mg de polivinil-pirolidona (PVP-iodine complex).

Efecte secundare

In caz de sensibilitate la iod, uneori iritatii locale cu caracter tranzitoriu.

Indicatii

Vaginite acute si cronice, infectii mixte, specifice si nespecifice (Gardnerella, Trichomonas, Candida). Pregatirea preoperatorie in ginecologie.

Posologie

Un ovul pe zi, timp de 7-14 zile, in patologiile infectioase. Ovulul se introduce profund in vagin, seara la culcare.Dupa aprecierea medicului si in functie de tipul de infectie, se pot administra 2 comprimate pe zi si pentru o perioada mai lunga. Preoperator, un ovul pe zi, cateva zile inainte de operatie.

Contraindicatii

Alergie la iod, hipertiroidie, dermatita herpetiforma Duhring, inaintea tratamentului cu iod radioactiv. Se va evita administrarea dupa a treia luna de sarcina si in perioada alaptarii, eventual doar in urma aprecierii individuale si sub supraveghere medicala.

BETADINE, ovule vaginale

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.