Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect NIZORAL ovule, ovule

Detalii prospect NIZORAL ovule, ovule

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul NIZORAL ovule, ovule au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

G01AF - DERIVATI DE IMIDAZOL

Mod de prezentare

Nizoral ovule este disponibil in cutii continand 3 ovule cu 400 mg ketoconazol /ovul.

Sarcina si alaptare

Absortia intravaginala poate aparea la unele paciente, dar este limitata. De aceea, Nizoral ovule trebuie folosit la femeile insarcinate doar daca, in opinia medicului, beneficiile potentiale depasesc eventualele riscuri. Nivelele ingredientului activ in laptele uman sunt prea scazute pentru a avea semnificatie clinica.

Prezentare farmaceutica

Nizoral ovule contine ketoconazol - agent sintetic cu un larg spectru antimicotic.Fiecare ovul contine 400 mg ketoconazol. Ceilalti ingredienti sunt macrogol si hidroxianisol butilat (formulare F 11). Numai pentru uz vaginal.

Conditii de pastrare

A se pastra la temperaturi intre 15 si 30 grade Celsius.

Interactiuni

Trebuie evitat contactul intre produse din latex precum diafragmele contraceptive, prezervativele si anumite produse de uz vaginal, de vreme ce cauciucul poate fi afectat. Aceasta este valabil si pentru ovulele de Nizoral.

Supradozare

E foarte putin probabil sa apara o intoxicatie cu acest produs, tinand cont si de forma sa farmaceutica si de calea de administrare. Daca totusi s-a produs o ingestie accidentala trebuie aplicat tratamentul simptomatic adecvat, incluzand si lavajul gastric.

Farmacocinetica

Studii la sobolani, caini cu sau fara sarcina si la femeile voluntare au demonstrat ca absortia intravaginala este neglijabila in marea majoritate a cazurilor.

Avertismente si precautii

In caz de iritatie locala sau reactii alergice, tratamentul trebuie intrerupt. Trebuie evaluate masurile de igiena generala pentru a controla sursele de infectare sau reinfectare. Partenerul sexual infectat necesita, de asemenea, un tratament adecvat. Nizoral ovule nu pateaza pielea sau hainele.

Indicatii

Nizoral ovule este indicat pentru tratamentul local al candidozelor vulvovaginale acute sau cronice. In cazul candidozelor vulvovaginale cronice recurente, tratamentul local cu Nizoral ovule poate fi combinat cu un tratament oral cu Nizoral tablete, pentru a controla rezervorul gastrointestinal de Candida spp.

Contraindicatii

Nizoral ovule este contraindicat persoanelor care au sensibilitate cunoscuta la oricare dintre ingrediente.

Dozaj si mod de administrare

Episoade minore de candidoza vulvovaginala: un ovul vaginal pe zi, timp de 3 zile consecutiv. Candidoza vulvovaginala severa: un ovul pe zi, timp de 5 zile consecutiv. In eventualitatea unor infectii cronice recurente, tratamentul poate fi administrat intermitent timp de cateva luni. Se administreaza un ovul pe zi timp de 3 sau 5 zile consecutiv, din prima zi dupa terminarea ciclului menstrual.

Reactii adverse

Nizoral ovule este in general bine tolerat. Au fost raportate cateva cazuri de senzatie de arsura, prurit sau iritatie locala, mai ales la initierea tratamentului.

Farmacodinamica

Ketoconazol, un derivat sintetic de imidazol dioxolan, are o activitate antimicotica potenta asupra fungilor si a dermatofitilor. Ketoconazol este deosebit de activ impotriva candidozei vaginale induse experimental pe sobolani.

NIZORAL ovule, ovule

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.