Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect KLION - D 100, ovule.vaginale

Detalii prospect KLION - D 100, ovule.vaginale

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul KLION - D 100, ovule.vaginale au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

G01AF - DERIVATI DE IMIDAZOL

Precautii

Este interzis consumul de alcool, in timpul tratamentului cu Klion; este interzisa, de asemenea, activitatea sexuala. In cazul tratamentului ineficient, se va folosi un alt tricomonacid sistemic si/sau fungicid.

Actiune terapeutica

Metronidazolul se utilizeaza in tratamentul tricomoniazei, atat in administrare locala, cat si in administrare orala. Azotatul de miconazol se utilizeaza, mai ales, ca tratament local, actionand ca antimicotic impotriva dermatofitilor, candidei si, ca bacteriostatic, impotriva cocilor grampozitivi si bacteriilor. Scopul aplicarii locale a combinatiei acestor doua medicamente este tratamentul local al tricomoniazei, dar si prevenirea micozei vaginale aparute, deseori, dupa tratamentul cu metronidazol. Preparatul poate fi administrat si in tratamentul micozei vaginale, independente de tratamentul cu metronidazol.

Mod de administrare

In cazul infectiei tricomoniazice, se introduce, intravaginal, un ovul/zi (seara, inainte de culcare), timp de 10 zile consecutiv; concomitent, in aceste 10 zile, se administreaza cate o tableta orala de Klion-D 100, de 2 ori pe zi (dimineata si seara), in timpul mesei sau dupa masa. Se recomanda ca partenerul sexual sa urmeze, in acelasi timp, tratament cu tablete de Klion, in administrare orala. Daca tratamentul nu a fost eficient, se poate repeta cura de 10 zile de administrare. In cazul infectiei cu candida, se administreaza, zilnic, cate un ovul (se introduce intravaginal), seara, inainte de culcare, timp de 10 zile.

Interactiuni medicamentoase

Se recomanda precautie in administrarea concomitenta cu derivati cumarinici (poate creste efectul anticoagulant).

Compozitie

Fiecare ovul (tableta pentru administrare intravaginala) contine 100 mg metronidazol si 100 mg azotat de miconazol.

Efecte secundare

Administrarea concomitenta cu Klion - tablete pentru administrare orala poate duce la aparitia unor reactii adverse ca: cefalee, gust amar, greata, diaree. Aceste simptome dispar spontan, la intreruperea tratamentului. Cand se utilizeaza tablete de Klion - pentru administrare orala, mai ales in cazul repetarii tratamentului, se recomanda urmarirea tabloului sanguin, deoarece Klion, fiind un nitroderivat, poate induce leucopenie moderata.

Forma de prezentare

Flacon cu 10 ovule.

Indicatii

Tratamentul local al infectiilor vaginale tricomoniazice si micotice.

Contraindicatii

Primul trimestru de sarcina.

KLION - D 100, ovule.vaginale

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.