Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect AMOKSIKLAV, pulbere suspensie

Detalii prospect AMOKSIKLAV, pulbere suspensie

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul AMOKSIKLAV, pulbere suspensie au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

J01CR - PENICILINE IN COMBINATII INCLUSIV INHIBITORI DE BETALACTAMAZA

Precautii

Amoksiklav se va utiliza cu prudenta la pacientii cu antecedente alergice.

Compozitie

- tablete a 625 mg continand 500 mg amoxicilina (sub forma de trihidrat) si 125 mg acid clavulanic (sub forma de sare de potasiu);

Efecte secundare

Reactiile adverse sunt de obicei moderate. Cele mai frecvente sunt tulburarile digestive (greata, voma, diaree). Aceste reactii pot fi minimizate daca medicamentul este luat in timpul meselor. Pot apare reactii cutanate. Daca apar eruptii (rash), se va intrerupe administrarea Amoksiklav-ului. Rareori poate apare o crestere a enzimelor hepatice.

Forma de prezentare

flacon cu 16 tablete a 625 mg; flacon cu 15, 20 tablete a 375 mg; flacon cu pudra pentru 100 ml suspensie forte; flacon cu pudra pentru 100 ml suspensie; flacon cu pudra pentru 20 ml picaturi pentru copii; cutii cu 5 flacoane injectabile a 1,2 g; cutii cu 5 flacoane injectabile a 0,6 g.

Indicatii

Infectii provocate de microorganisme sensibile la Amoksiklav:

Contraindicatii

Hipersensibilitate la penicilina, mononucleoza infectioasa, leucemie limfatica.

Dozare si administrare

Adulti si copii peste 14 ani: doza uzuala este de 1 tableta a 375 mg de 3 ori/zi; in infectii severe 1 tableta a 625 mg de 2 ori/zi. Copii de la 7 la 14 ani: o lingurita  (5 ml) de suspensie forte sau 2 lingurite de suspensie la 8 ore. Copii de la 1 la 7 ani: 1/2 lingurita  (2,5 ml) de suspensie forte sau o lingurita (5 ml) de suspensie la 8 ore. Copii de la 3 luni la 1 an: 1/2 lingurita  (2,5 ml) de suspensie sau 1,25 ml de picaturi la fiecare 8 ore. Copii sub 3 luni: 0,75 ml de picaturi la fiecare 8 ore. Dozarea exacta la copii se face dupa greutatea corporala. in functie de severitatea infectiei, doza uzuala zilnica este de 20-40 mg/kgcorp/zi (bazata pe componenta amoxicilina), divizata in 3 prize egale. In insuficienta renala severa (un clearance al creatininei de 10--30 ml/min), doza va fi redusa sau intervalul de administrare se va prelungi la 12 sau la 8 ore, iar in caz de anurie, la 48 ore sau mai mult. Tratamentul cu Amoksiklav nu trebuie sa depaseasca  14 zile fara  reexaminare de catre medic. Administrarea parenterala se face exclusiv intravenos:

Mod de preparare

Suspensie forte: Se adauga 85 ml de apa in doua  prize, agitand puternic.

AMOKSIKLAV, pulbere suspensie

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.