Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect AMPICILINA, solutie injectabila

Detalii prospect AMPICILINA, solutie injectabila

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul AMPICILINA, solutie injectabila au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

J01CA - PENICILINE CU SPECTRU EXTINS

Prezentare farmaceutica

Flacoane cu 20 capsule sau blistere a 10 capsule. Plicuri termosudate cu 1 g si 2 g pulbere. Cutii cu 25, 50 sau 100 flacoane a 0,250 g, 0,500 g, 1 g si 2 g pulbere injectabila.

Mod de administrare

Adulti: oral 2-4-6 g/zi fractionat la interval de 6 ore, cu 1/2-1 ora inainte de mese. In infectii severe se injecteaza i.m. sau i.v. 4-8 g/zi, fractionat la 4-6 ore. Copii: oral 50-200 mg/kg corp/zi in 4 prize. In meningite 200-400 mg/kg corp/zi in 3-4 prize. Intrarahidian in completarea tratamentului se administreaza o singura data pe zi 5 mg la sugar, 10 mg la copilul mic si 15-25 mg la copilul mare sau adult, folosind o solutie cu concentratia de 5 mg/ml.

Compozitie

Capsule operculate continand ampicilina trihidrat echivalent la 250 mg ampicilina anhidra. Plicuri a 1 g si 2 g pulbere granulata efervescenta continand ampicilina trihidrat echivalent la 125 mg si, respectiv, 250 mg ampicilina anhidra. Flacoane continand ampicilina sodica corespunzator la 250 mg, 500 mg, 1 g si 2 g ampicilina anhidra sub forma de pulbere pentru prepararea de solutii injectabile.

Indicatii

Infectii urinare, biliare, digestive provocate de germeni gramnegativi, Salmonellae, Shigellae, E. coli, Proteus, meningite, endocardite, septicemii, infectii respiratorii in special in cele cu H-influenzae; gonoree; piodermite, abcese, furuncule, infectii chirurgicale.

Contraindicatii si precautii

Alergie la penicilina; mononucleoza infectioasa. Prudenta la bolnavii cu insuficienta renala (posologie redusa).

Actiuni farmacoterapeutice

Penicilina semisintetica cu spectru larg de actiune, cuprinzand in afara germenilor sensibili la penicilina G si enterococi, listerii, Haemophilus influenzae, Salmonellae, Shigellae si pentru concentratii mari, E. coli si unele specii de Proteus. Amplicilina fiind distrusa de penicilinaza este inactiva fata de germenii penicilinazo-secretori. Fata de germenii grampozitivi ampicilina este mai putin activa decat penicilina G. Rezistenta diferitelor tulpini se poate instala frecvent in cursul terapiei. Uneori prezinta rezistenta incrucisata cu penicilina G, carbenicilina, cefalosporine. Ampicilina este activa pe cale orala, se elimina sub forma activa prin urina si prin bila.

Reactii adverse

Relativ frecvent reactii alergice: prurit, eruptii cutanate, urticarie, edem angio-neurotic, febra, tulburari gastro-intestinale (inapetenta, greata, varsaturi, diaree, dureri abdominale), cresterea tranzitorie a GOT; foarte rar anemie, trombocitopenie, purpura trombocitopenica si agranulocitoza de natura alergica, de obicei reversibile la oprirea tratamentului; suprainfectiile intestinale cu Candida, Klebsiella sau Pseudomonas.

AMPICILINA, solutie injectabila

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.