Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect CIPRINOL, fiole

Detalii prospect CIPRINOL, fiole

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul CIPRINOL, fiole au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

J01MA - FLUOROQUINOLONE

Prezentare farmaceutica

Drajeuri continand ciprofloxacina (sub forma de clorhidrat 1 H2O) 500 mg (cutie cu 10 buc.); fiole cu 10 ml solutie injectabila continand ciprofloxacina (sub forma de lactat) 100 mg (cutie cu 5 buc.).

Mod de administrare

Pentru calea orala vezi Ciprobay; solutia injectabila se introduce in perfuzie intravenoasa (in decurs de 30 de min), cate 100 mg de 2 ori/zi in infectiile urinare necomplicate, 200 mg de 2 ori/zi, in infectiile urinare complicate si alte infectii.

Actiune terapeutica si indicatii

Asemanatoare cu Ciprobay; calea intravenoasa este de ales in infectiile severe sau cand administrarea orala nu este posibila (folosind, in continuare, administrarea orala).

Reactii adverse si contraindicatii

Aceleasi ca pentru Ciprobay 250; ocazional hipotensiune arteriala, tahicardie paroxistica (mai ales la administrarea rapida); uneori dureri la locul injectiei, flebita sau tromboflebita.

CIPRINOL, fiole

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.