Prospect MOLDAMIN, flacon injectabil
Detalii prospect MOLDAMIN, flacon injectabil
Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul MOLDAMIN, flacon injectabil au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!
- ATC
- Conditii de pastrare
- Compozitie
- Mod de actiune
- Forma de prezentare
- Tehnica de administrare
- Indicatii
- Contraindicatii
Producator: Antibiotice Iasi
- Actioneaza asupra:
Antiinfectioase de uz sistemic - Grupa medicament:
Alte antibacteriene
Conditii de pastrare
Moldaminul se pastreaza in ambalaj original la loc uscat si la temperatura camerei.
Compozitie
Moldaminul este o forma de penicilina depozit pentru administrare parenterala care contine 600000 UI N.N. dibenzil-aethylendiamindipenicillinum G pe flacon.
Mod de actiune
Moldaminul are un spectru de activitate anti-microbiana asemanator celui dat de sarea de potasiu a penicilinei G cristalizata. Datorita solubilitatii sale scazute (0,02%) administrarea Moldaminului asigura: O resorbtie lenta si prelungita dar utila timp de mai multe zile, proprietati care-i confera calitatea de penicilina depozit; Aceasta penicilinemie prelungita nu este insa destul de crescuta ceea ce il face indicat in special in infectii cu germeni foarte sensibili si constant sensibili la penicilina: streptococ beta-hemolitic si Treponema Palidum.
Forma de prezentare
Flacon cu 600.000 UI N.N. dibenzilaethylendiamin-dipenicillinum G. Cutie cu 25, 50 sau 100 flacoane a 600.000 UI N.N. dibenzilaethylendiamin-dipenicillinum G.
Tehnica de administrare
Administrarea Moldaminului se face numai la indicatia si sub supravegherea medicului. Se introduc in fiola 3-4 ml solutie izotona de clorura de sodiu sterila sau apa distilata, se agita puternic si se obtine o suspensie care se injecteaza cu ajutorul unui ac gros profund intramuscular pentru a evita reactiile locale. Este strict interzisa utilizarea seringilor din material plastic.
Indicatii
Avand in vedere proprietatile mai sus aratate Moldaminul este indicat inainte de toate in infectiile cu germeni foarte sensibili si constant sensibili la penicilina (streptococi beta-hemolitici si Treponema Palidum) si numai in anumite etape si forme clinice ale infectiilor respective, precum si in scop profilactic. Scarlatina (forme medii si usoare): in cadrul tratamentului de sterilizare de streptococ se va incepe cu penicilina cristalizata sau efitard (endocilin) in doze si pe o durata dictata de caz (2-4 zile) dupa care se vor aplica 2 flacoane de Moldamin, cate unul la 3-4 zile. Durata totala a tratamentului cu penicilina va acoperi astfel 10 zile. Angine cu streptococ beta-hemolitic: se va urma aceeasi schema ca mai sus in scarlatina. Erizipel: aceeasi schema de mai sus. Purtatori de streptococi hemolitici: vor primi cate un flacon de Moldamin la 3 zile interval (total 2 flacoane). Glomerulonefrita acuta difuza: dupa primele 10 zile de tratament cu penicilina cristalina sau efitard (endocilin). Moldaminul este indicat in intervale de 3-4 zile pentru a impiedica reinfectiile cu streptococi hemolitici. Reumatismul Sokolski Bouillaud (faza acuta) la fel ca la glomerulonefrita. Sifilis: dupa schemele de tratament in vigoare. In afara tratamentelor preventive si a sifilisului primar recent sero-negativ, cand Moldaminul se poate administra chiar la inceputul tratamentului, bolnavul va fi pregatit in prealabil in scopul evitarii reactiilor de tip Herxheimer. Pregatirea se va face prin administrarea a doua injectii de bismut si apoi prin administrarea timp de 1-3 zile de penicilina cristalina in doze de 100000-400000 UI/zi, in mod progresiv. Pregatirea se va face cu atentie deosebita in cazurile de sifilis la gravide si de sifilis cardio-vascular. Dupa aceasta pregatire, Moldaminul se va administra in doze de 1200000 UI cate 2 injectii pe saptamina. Infectiile cutanate primitive sau secundare, cu germeni foarte sensibili la penicilina. O.R.L. Afectiuni inflamatoare cu agenti patogeni sensibili la penicilina si la care este indicata forma de penicilina depozit.
Contraindicatii
Persoanele sensibilizate la penicilina G sau celelalte forme de penicilina. Este, de asemenea, contraindicata in infectiile determinate de germeni penicilinosensibili, dar care necesita nivele sanguine ridicate sau mijlocii in care cazuri se administreaza penicilina cristalizata, efitard (endocilin) sau propamicin (policilin). Nu se recomanda la copii in primul an de viata, precum si la hipotrofici in prima copilarie (pana la 2 1/2 ani).