Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect BACTROBAN, unguent

Detalii prospect BACTROBAN, unguent

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul BACTROBAN, unguent au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

D06AX - ALTE ANTIBIOTICE PENTRU APLICATIE LOCALA

Folosirea in cursul sarcinii

Studii pe animale de laborator nu au evidentiat efecte teratogene. Totusi, nu exista date clare privind siguranta administrarii de Bactroban in cursul sarcinii.

Precautii

Aceasta formula de Bactroban nu este indicata pentru uz oftalmic sau intranazal. Cand Bactroban se aplica pe fata, trebuie evitat contactul cu ochii. Polietilenglicolul poate fi absorbit la nivelul plagilor deschise sau al pielii lezate si este excretat pe cale renala. Ca si in cazul altor unguente pe baza de polietilenglicol, Bactroban trebuie folosit cu prudenta in afectiuni renale moderate sau severe.

Conditii de pastrare

La loc racoros (sub 25 grade Celsius). Unguentul ramas la sfarsitul perioadei de tratament se arunca.

Compozitie

Bactroban este un nou antibiotic topic cu spectru larg de actiune, utilizat in tratamentul infectiilor bacteriene cutanate. Formula sa cuprinde mupirocina 2% (G/G) inglobata intr-o baza alba, translucida, hidrosolubila, de polietilenglicol.

Forma de prezentare

Bactroban: tuburi cu 15 g unguent.

Indicatii

Infectii bacteriene cutanate, de ex. impetigo, foliculite si furunculoze.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la Bactroban sau alte unguente ce contin polietilenglicol.

Dozaj si mod de administrare

Adulti si copii: Bactroban se aplica pe zona afectata de trei ori pe zi, timp de 10 zile. Zona respectiva poate fi acoperita cu un pansament.

Reactii adverse

Studiile clinice au relevat unele reactii adverse minore limitate la locul aplicarii, cum ar fi: senzatie de arsura, usturime si prurit.

BACTROBAN, unguent

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.