Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect DERMAZIN, crema

Detalii prospect DERMAZIN, crema

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul DERMAZIN, crema au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

D06BA - SULFAMIDE

Precautii

Se cere prudenta in cazul hipersensibilitatii la sulfamide datorita posibilelor reactii alergice, la pacientii cu insuficienta congenitala de glucozo-6-fostat-dehidrogenaza, deoarece poate apare hemoliza dupa aplicarea cremei pe supratete mari ale corpului, ca si in tulburari hepatice si renale.

Compozitie

1 g de sulfadiazina de argint micronizata in baza hidrofila la 100 g crema.

Indicatii

Tratamentul si profilaxia arsurilor infectate si a ranilor suprainfectate, inclusiv escare si rani adanci netratate.

Contraindicatii

Utilizarea Dermazin-ului este contraindicata la copii prematuri si nou-nascuti, datorita icterului fiziologic.

Dozare si administrare

Tratamentul se poate aplica imediat dupa evaluarea extinderii si profunzimii ranilor cauzate de arsuri. Dupa ce se curata zona si se inlatura tesuturile devitalizate, crema Dermazin se aplica  intr-un strat de 2-4 mm grosime pe suprafata arsurii sau, de preferat, se aplica pe un tifon steril care se plaseaza peste rana. Aplicarea cremei se poate face cu o spatula sterila sau manusa. Arsura se unge cu crema o data pe zi.

Reactii adverse

In tratamentul prelungit al arsurilor suprainfectate care se intind pe suprafete mari ale corpului, concentratia sulfonamidelor din sange poate atinge un nivel egal cu cel al tratamentului sistemic.

DERMAZIN, crema

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.