Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect CONDYLINE, solutie pentru uz extern

Detalii prospect CONDYLINE, solutie pentru uz extern

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul CONDYLINE, solutie pentru uz extern au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

D06BB - ANTIVIRALE

Precautii

Dupa aplicarea solutiei de Condyline, se lasa sa se usuce bine, pentru evitarea producerii intertrigo-ului. Aceasta in special pentru condiloamele localizate mai profund. Trebuie evitat contactul Condyline-ului cu ochii, din cauza iritatiei pe care o produce; daca totusi s-a produs accidental, ochii se vor clati foarte bine, cu apa din belsug. Iritatia locala si/sau ulceratia membranelor mucoase sanatoase din vecinatatea sau de la baza condiloamelor pot fi prevenite prin aplicarea unui strat protector de crema (vaselina, unguent cu zinc) pe zonele sanatoase din jur. Aplicarea preparatului pe zone extinse de mucoase poate duce la reactii generale. Totusi, determinarile de laborator au aratat ca nivelul sanguin al podofilotoxinei este nesemnificativ, el fiind de 5-17ng/ml la doua ore de la administrare. Nu au fost inregistrate niveluri serice toxice dupa administrarea locala la doze de 0,5 mg/kg corp. Mica doza absorbita se excreta biliar si renal.

Indicatii terapeutice

Condiloamele acuminate externe.

Posologie si mod de administrare

Condyline se aplica cu atentie de doua ori pe zi pe condiloame, cu ajutorul unui aplicator inclus in pachet. Apoi se lasa sa se usuce. Aplicatiile se fac de doua ori pe zi, timp de trei zile consecutiv. Acest tratament poate fi repetat in fiecare saptamana, timp de maximum cinci saptamani succesive. De evitat orice contact al Condyline-ului cu pielea sanatoasa.

Compozitie

Contine 5 mg per ml podofilotoxina in solutie de etanol.

Efecte secundare

Efectele adverse locale apar de obicei impreuna cu efectul terapeutic optim, in zilele a doua si a treia de tratament, cand incepe necroza condiloamelor. In general, aceste efecte adverse sunt moderate si constau in roseata cu putina durere si/sau ulceratia superficiala a epiteliului din zona tratata. Durerea in timpul aplicarii Condyline-ului este de asteptat. Edemul si balanopostita au fost semnalate la pacientii cu vegetatii mari in pliul preputial. Aceste efecte locale se diminueaza dupa cateva zile de terapie antiinflamatorie topica (ex., cu corticosteroizi topici).

Mod de actiune

Podofilotoxina este componentul cel mai activ al podofilinei, preparat din extracte de planta. Ea are un puternic efect antimitotic si actiune citolitica, ducand la necroza condiloamelor acuminate. Condyline actioneaza mai rapid si mai activ decat podofilina, datorita faptului ca podofilotoxina este purificata si standardizata. Fiind dozat cu acuratete, riscul efectelor secundare este redus, iar tratamentul ambulator cu rata crescuta de vindecare este posibil.

Forma de prezentare

Flacon cu 3,5 ml Condyline solutie 0,5 %.

Contraindicatii

Nu trebuie utilizat in timpul sarcinii si lactatiei si nici la copii. Trebuie evitata asocierea Condyline-ului cu alte preparate de podofilina.

CONDYLINE, solutie pentru uz extern

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.