Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect FLAMMAZINE, crema

Detalii prospect FLAMMAZINE, crema

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul FLAMMAZINE, crema au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

D06BA - SULFAMIDE

Prezentare farmaceutica

Crema sterila hidrofila; tub cu 50 g sau borcan cu 500 g.

Actiune terapeutica

Sulfadiazina argentica are efect puternic bactericid si bacteriostatic atat asupra germenilor grampozitivi, cat si a germenilor gramnegativi, mai ales asupra stafilococului auriu, Pseudomonas aeruginosa, Aerobacter aerogenes si Klebsiella pneumoniae.

Indicatii

Profilaxia si tratamentul infectiilor in arsuri si plagi. Poate fi utilizata in epidermonecroza toxica.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la sulfadiazina sau excipienti.

Reactii adverse

Pana acum nu s-a demonstrat ca aplicarea locala a sulfadiazinei argentice are efecte sensibilizante. Se pot produce reactii alergice. Doi dintre excipientii cremei - alcool cetilic si propilenglicol - pot produce sensibilizare. Rar pot surveni reactii cutanate (senzatii de arsura sau durere locala). Leucopenia a fost detectata la un numar limitat (0,4%) din pacienti, dar este incerta o legatura cauzala cu administrarea de Flammazine. Anumite rapoarte sugereaza ca o crestere a osmolaritatii serice poate fi cauzata de resorbtia propilenglicolului cand sunt administrate cantitati mari de Flammazine pe suprafete mari de piele.

FLAMMAZINE, crema

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.