Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect EPITRIM, suspensie orala

Detalii prospect EPITRIM, suspensie orala

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul EPITRIM, suspensie orala au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

J01EE - COMBINATII DE SULFAMIDE CU TRIMETHOPRIM INCLUSIV DERIVATI

Precautii

Daca in timpul tratamentului cu Epitrim apare exantem, administrarea medicamentului va fi oprita. In cazul insuficientei renale, doza va fi redusa pentru a se evita acumularile de medicament.

Actiune terapeutica

Epitrim este un agent bactericid chimioterapic cu un spectru larg comparabil cu cel al ampicilinei, cloramfenicolului si tetraciclinei. Actiunea sa bactericida este rezultatul blocarii a doua enzime implicate in biosinteza acidului folic si folinic al microorganismelor si insumeaza efectele celor 2 componente (trimethoprim si sulfamethoxazol). Astfel Epitrim este un bactericid la o concentratie la care fiecare component luat separat ar fi numai bacteriostatic. In plus riscul de rezistenta dobandita este redus foarte mult. Epitrim are un spectru de actiune larg, acoperind o gama mare de microorganisme grampozitive si gramnegative precum: streptococi, stafilococi, pneumococi, Neisserii, Bordetella, Salmonellae, Klebsielle, Aerobacter, Shigellae si Vibrio cholerae. Epitrim este eficient in special asupra microbilor Haemophilus influenzae, Escherichia coli, Proteus mirabilis si Proteus vulgaris.

Mod de administrare

Suspensie orala: Copiii sub 2 ani: 1/2 lingurita de 2 ori pe zi. Copiii intre 2 si 6 ani: 1/2-1 lingurita de 2 ori pe zi. Copiii intre 6 si 12 ani: 1-2 lingurite de 2 ori pe zi. In infectiile severe, doza poate fi dublata.

Compozitie

Continut la 5 ml de suspensie: trimethoprim: 40 mg; sulfamethoxazol: 200 mg.

Forma de prezentare

Epitrim suspensie: sticlute a 100 ml.

Indicatii

Infectii ale tractului respirator superior si inferior, bronsite acute si cronice, bronsiectazie, pneumonii, amigdalite, sinuzite, faringite; infectii ale rinichilor si tractului urinar: cistite acute si cronice, cistopielite, pielonefrite, uretrite; infectii genitale ale ambelor sexe, inclusiv uretrita gonococica; infectii ale tractului digestiv: enterite, febra tifoida si paratifoida; infectii cutanate: piodermite, antrax, abcese si plagi infectate; septicemie si alte infectii produse de organisme sensibile.

Contraindicatii

Epitrim este contraindicat in insuficintele renale grave, in boli de ficat evolutive si discrazii sanguine cand nu pot fi realizate verificari repetate ale constantelor sanguine.

Reactii adverse

Epitrim este bine tolerat, rar pot aparea greata, stari de voma si rash cutanat. Modificari hematologice au fost observate rar si dispar dupa intreruperea tratamentului.

EPITRIM, suspensie orala

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.