Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect FLUSEMINAL, comprimate filmate

Detalii prospect FLUSEMINAL, comprimate filmate

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul FLUSEMINAL, comprimate filmate au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

J01MA - FLUOROQUINOLONE

Actiune terapeutica

Norfloxacina este un nou agent antimicrobian derivat al acidului carboxilic al chinolonei si anume acidul 1-etil-6-fluoro-1,4-dihidro-4-oxo-7-(-piperazinil)-3-chinolincarboxilic. Prezenta fluorului din pozitia 6 determina activitatea crescuta impotriva microorganismelor gramnegative, iar piperazina din pozitia 7 este responsabila de activitatea sa anti-pseudomonas.

Mod de administrare

In tratamentul infectiilor urinare, doza uzuala la adult este de 400 mg de doua ori/zi, timp de 7-10 zile. La femeile cu cistita acuta necomplicata s-a dovedit eficienta o terapie de trei zile. Tratamentul poate fi initiat inaintea obtinerii rezultatelor de laborator.

Interactiuni medicamentoase

Nu s-au semnalat pana acum modificari clinice semnificative.

Compozitie

1 comprimat contine: Norfloxacina 400 mg.

Forma de prezentare

Cutie cu 14 comprimate a 400 mg norfloxacina.

Indicatii

Este indicat in tratamentul infectiilor cailor urinare superioare si inferioare, inclusiv cistite, pielite, cistopielite, pielonefrite determinate de bacterii sensibile la norfloxacina. Infectiile cauzate de microorganisme multirezistente se trateaza cu succes cu Fluseminal in doza uzuala. Este contraindicat copiilor sub 18 ani.

Reactii adverse

Reactiile adverse observate prin studii clinice sunt rare si usoare. Frecventa reactiilor adverse observate pe un lot de 3215 cazuri a fost de 4,4%. Cele mai frecvente reactii adverse au fost cele gastrointestinale, incluzand disconfort abdominal, anorexie si greata. Cefaleea, vertijul si urticaria au fost de asemenea raportate. Modificari ale valorilor de laborator au fost rar semnalate in studiile clinice incluzand, leucopenie, eozinofilie si cresterea transaminazelor, a fosfatazei alcaline, bilirubinemiei si creatininemiei.

FLUSEMINAL, comprimate filmate

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.