Portal medical, prospecte medicamente, dictionar medical, farmacii, anunturi medicale
in

Prospect TIMENTIN, solutie perfuzabila

Detalii prospect TIMENTIN, solutie perfuzabila

Informatiile prezentate (prospectul) pentru medicamentul TIMENTIN, solutie perfuzabila au caracter informativ. Nu suntem raspunzatori pentru eventualele erori. Consultati mai intai medicul dvs. inainte de a lua medicamente!

ATC

J01CR - PENICILINE IN COMBINATII INCLUSIV INHIBITORI DE BETALACTAMAZA

Precautii

Studiile pe animale de laborator au demonstrat lipsa efectelor teratogene. Totusi, nu exista date clinice privind administrarea de Timentin in cursul sarcinii umane; de aceea, nu se recomanda administrarea sa in cursul sarcinii. La unii pacienti a fost observata modificarea parametrilor functionali hepatici sub tratamentul cu Timentin. Nu se cunoaste semnificatia clinica a fenomenului; cu toate acestea, se recomanda folosirea cu prudenta a Timentin-ului la pacientii cu disfunctie hepatica severa. La pacientii cu afectiuni renale moderate sau severe, dozele de Timentin trebuie ajustate conform recomandarilor de la sectiune "Posologie". In cazuri rare, au fost raportate tulburari de sangerare la doze mari de ticarcilina. Daca in cursul tratamentului cu Timentin se observa aparitia acestor tulburari, tratamentul se intrerupe si se instituie o terapie adecvata daca medicul considera necesar.

Conditii de pastrare

Inainte de reconstituire, flacoanele de Timentin trebuie pastrate la 5 grade Celsius. Solutiile reconstituite nu trebuie congelate.

Supradozare

Timentin poate fi inlaturat din circulatie prin hemodializa.

Efecte secundare

Efectele secundare sunt rare si comune cu alte peniciline injectabile.

Forma de prezentare

Flacoane cu 800mg: fiecare flacon contine 750 mg ticarcilina si 50 mg acid clavulanic; Flacoane cu 1,6 g: fiecare flacon contine 1,5 g ticarcilina si 100 mg acid clavulanic; Flacoane cu 3,2 g: fiecare flacon contine 3 g ticarcilina si 200 mg acid clavulanic; Flacoane cu 3,2 g pentru perfuzie, cu diluent si ac pentru trasferul lichidului: fiecare flacon contine 3 g ticarcilina si 200 mg acid clavulanic. 3,2 g Timentin contin aproximativ 1 mMol potasiu si 16 mMoli sodiu. Nota:. Nu toate aceste forme de prezentare sunt inregistrate in fiecare tara.

Indicatii

Timentin este indicat intr-o gama larga de infectii cu microorganisme sensibile sau presupuse ca sensibile. Indicatiile tipice sunt: Infectii severe, de exemplu: Septicemii, Bacteriemii, Peritonite; Infectii intra-abdominale; Infectii post-chirurgicale; Infectii osteo-articulare; Infectii cutanate si ale partilor moi; Infectii dovedite sau presupuse, la pacientii cu aparare antiinfectioasa afectata; Infectii ale tractului respirator; Infectii renale grave sau complicate (ex., pielonefrite); Infectii ale sferei ORL. Fata de unele microorganisme, Timentin actioneaza sinergic cu aminoglicozidele, de exemplu, fata de Pseudomonas. Prescris concomitent cu o aminoglicozida, Timentin-ul poate deveni antibioticul ideal in tratamentul pe termen lung al unor infectii, in special la pacientii cu apararea antiinfectioasa deficitara. In aceste situatii, cele doua produse trebuie administrate separat si in dozele corespunzatoare.

Posologie

Adulti (inclusiv varstnici): Doza uzuala este de 1,6 g-3,2 g Timentin la 6-8 ore, in concordanta cu greutatea corporala. Doza maxima admisa este de 3,2 g la fiecare 4 ore. In afectiunile renale: Afectiuni usoare: (Clearance creatinina 30 ml/min)-3,2 g la fiecare 8 ore; Afectiuni moderate (Clearance creatinina 10-30 ml/min) - 1,6 g la fiecare 8 ore; Afectiuni severe: (Clearance creatinina 10 ml/min) - 1,6 g la fiecare 12 ore. Copii: Doza uzuala de Timentin pentru copii este de 80 mg/kg corp la fiecare 6-8 ore. Pentru copiii prematuri si cei nascuti la termen, in perioada perinatala, doza este de 80 mg/kg corp la fiecare 12 ore, ulterior crescandu-se frecventa administrarii la fiecare 8 ore.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la peniciline.

TIMENTIN, solutie perfuzabila

© medicpedia.ro - Prospecte medicamente, farmacii, clinici/spitale, articole medicale, afectiuni/boli, dictionar medical.