Cum poti preveni hipertensiunea arteriala

Exista mai multe lucruri pe care le puteti face pentru a preveni tensiunea arteriala ridicata, cunoscuta si sub numele de hipertensiune arteriala. Acestea includ:

Consumati o dieta sanatoasa si echilibrata, care sa includa multe fructe, legume si cereale integrale si reduceti aportul de sodiu, grasimi saturate si trans si zaharuri adaugate.

Mentinerea unei greutati sanatoase si ramanerea activa din punct de vedere fizic, prin exercitii fizice regulate si activitate fizica.

Limitarea consumului de alcool si evitarea produselor din tutun.

Gestionarea stresului si obtinerea unui somn suficient.

Verificarea regulata a tensiunii arteriale si pentru a o tine sub control.

Aceste modificari ale stilului de viata pot ajuta la prevenirea aparitiei hipertensiunii arteriale sau la controlul acesteia, in cazul in care aveti deja aceasta afectiune. De asemenea, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre orice afectiuni medicale subiacente care ar putea contribui la tensiunea arteriala si sa urmati recomandarile acestuia pentru tratament

De ce este hipertensiunea periculoasa?

Tensiunea arteriala ridicata este o afectiune periculoasa, deoarece poate duce la o serie de complicatii grave pentru sanatate.

Atunci cand tensiunea arteriala este prea mare, aceasta exercita o presiune suplimentara asupra vaselor de sange si a inimii, ceea ce poate afecta aceste organe vitale in timp. Acest lucru poate creste riscul de atac de cord, accident vascular cerebral, boli de rinichi si alte afectiuni grave. In plus, tensiunea arteriala ridicata adesea nu are simptome, astfel incat multe persoane cu aceasta afectiune pot sa nu-si dea seama ca o au pana cand nu se confrunta cu un eveniment grav de sanatate.

Din aceste motive, este important sa se ia masuri pentru a preveni sau a controla hipertensiunea arteriala pentru a reduce riscul acestor complicatii.