Mici sfaturi pentru a reduce numarul de calorii zilnice

Mici sfaturi pentru reducerea caloriilor

Mici sfaturi pentru a reduce numarul de calorii zilnice

Daca urmarim sa scadem in greutate sau sa ne mentinem la greutatea la care am ajuns, putem sa incercam si pasi mici.

De multe ori ne propunem multe, luam decizii drastice si nu ne putem tine de ele. Dar cativa pasi mici, se aduna si putem avea rezultate bune.

1. Savurati mancarea. Poate parea contra-intuitiv, dar savurand mancarea, constientizam ce si cat mancam si mancam mai incet. Astfel avem timp sa realizam ca ne-am saturat.

2. Nu e nici o problema daca lasam mancare in farfurie. Toti am fost motivati de mici sa mancam tot ce ne este pus in farfurie. Acesta este insa unul din sfaturile copilariei pe care este mai bine sa-l ignoram.

3. Nu mancati din cutii sau pungi. Chiar daca luam mancarea la pachet sau o comandam acasa si ne vine in cutie, luati-o si puneti-o pe o farfurie. Astfel vom realiza mai bine cat mancam.

4. Aveti grija ce fel de pahar folositi. Caloriile lichide sunt cel mai usor de trecut cu vederea. Un pahar de suc ni se pare egal cu nimic, insa el vine cu multe calorii. Alegeti paharele inguste si incercati sa stiti cati ml are paharul dvs.

5. Aveti grija ce beti. Sucurile fie ele carbogazoase sau naturale, chiar si cele prospat stoarse au un continut mare de calorii. De asemenea bauturile energizante, alcoolul si unele feluri de cafea gen cafeau cu lapte si zahar. Daca beti pentru ca va este sete alegeti apa. Daca vreti sa beti altceva aveti grija la cantitate si calitate!

6. Inlocuiti snacksurile si chipsurile cu legume crude. Si ele pot fi rontaite cand simtim nevoia de o gustare.

7. Dati la o parte grasimea care se vede cu ochiul liber in carne si pielea de pe carnea de gaina.

un articol de Dr. Irina Mateies (http://www.facebook.com/DieteticianInCluj)