Primul vaccin pentru Chlamydia intr-un viitor apropiat?

Chlamydia

Cercetatorii au facut progrese in dezvoltarea primului vaccin pentru Chlamydia, dupa ce au identificat un antigen care reduce simptomele cauzate de bacteria Chlamydia Trachomatis.

Chlamydia este una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala in Statele Unite, cu aproximativ 2860000 infectii care apar in fiecare an.

Chlamydia se transmite de obicei prin sex vaginal, anal sau sex oral cu o persoană infectată. Există patru specii de bacterii care pot cauza infectii – dintre care cele mai comune este Chlamydia Trachomatis.

Infectia de multe ori nu prezinta nici un simptom, iar multi oameni nu se testeaza pentru aceasta boala. Ca rezultat, cele mai multe persoane cu Chlamydia nu sunt constiente ca o au, asa ca infectia de multe ori nu este tratata, ducand la propagarea infectiei extrem de rapid.

Chlamydia netratata poate avea consecinte grave asupra sanatatii, in special pentru femei. Aceasta poate duce la boala inflamatorie pelvină, iar aceasta poate provoca leziuni ireversibile ale sistemului de reproducere, avand ca rezultat pe termen lung durere pelvina, infertilitate sau sarcina extrauterina.

In prezent, singurele modalitati de a reduce riscul de Chlamydia sunt de a folosi un prezervativ in timpul actului sexual. Cercetatorii (David Bulir de la universitatea McMaster din Canada), cred ca sunt pe cale de a dezvolta primul vaccin din lume, de protectie pe scara larga, impotriva acestei boli larg raspandite.

sursa articol: http://www.medicalnewstoday.com/articles/311787.php